Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmakowany żurek na białej kiełbasie, bardzo sycący, wspaniały na zimne dni...wybornie rozgrzewa. Polecam. Cezar
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
• Do „kamiennego” garnka lub jakiegoś innego z grubym dnem, które zapobiega przypalaniu, wlewamy ok. 2 l wody, wkładamy umytą włoszczyznę i gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Wkładamy całą porcję kiełbasy i gotujemy dalej do uzyskania miękkości kiełbasy (ok. 20 min.). • Następnie wyjmujemy kiełbasę, wywar i warzywa odcedzamy dokładnie, dodajemy zakwas na żurek, dodać wszystkie przyprawy i całość gotować (ok. 10 min). Dodać śmietanę, przyprawy do smaku. Kiełbasę, wcześniej wyjętą pokroić w plasterki, dodać do zupy. Gotować ok. 5 min. • Wcześniej ugotowane na twardo jajka pokroić w wzdłuż na cztery kawałki, dodać do każdej porcji zupy na talerzu jedno jako w kawałkach. Zalać zupą i podawać na stół. • Można podawać z ziemniakami piure na osobnym talerzu (na masełku), lub z pokrojonymi w kawałki i polanymi stopionym tłuszczem z boczku (ze skwarkami). Życzę smacznego. Cezar