Do góry

Zupy Przepis na:

Żurek z białą kiełbasą

Żurek z białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2084

Dodano:

Odsłon: 11520

Doskonała zupa jeśli mamy niewiele czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś ciepłego :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka z zimną wodą wrzucam białą kiełbasę, włoszczyznę, liść laurowy, ząbek czosnku i 3 ziarenka ziela angielskiego.

  2. Kiedy woda się zagotuje przyprawiam solą i pieprzem, a potem gotuje na wolnym ogniu około pół godziny, tak żeby warzywa były miękkie, a kiełbasa nie straciła smaku. Następnie dodaje koncentrat żurku i gotuję jeszcze chwilę. Zupę zabielam śmietaną 30 % bo jako jedyna mi się nie waży i można ją wlewać od razu do garnka.

  3. Żurek podaję z ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiartki jajkiem. pokrojonym w kostkę chlebem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń