Do góry

Zupy Przepis na:

Żurek z kiełbaską

Żurek z kiełbaską

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 243

Dodano:

Odsłon: 1329

żurek to zdecydowanie jedna z moich ulubionych tzw zup stojących:) Uwielbiam gęsty, kwaśny i dobrze doprawiony żurek z kiełbaską, ziemniaczkami i oczywiście jajkiem. Na pewno każda kucharka zna przepis na żurek... ja wrzucam swój prywatny lekko podrasowany:)

Składniki

  • Pętko kiełbasy myśliwskiej
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 opakowanie żurku winiary
  • kawałek selera
  • 4 ziemniaki
  • dodatkowo jajko do wkrojenia na talerz
  • sól, pieprz, majeranek
  • olej
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i kiełbaskę pokroić, wrzucić do garnka i podsmażyć razem do zezłocenia.
    Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, resztę warzyw podzielić na 3-4 kawałki.
    Gdy kiełbasa i cebula się usmażą, dorzucamy warzywa, zalewamy litrem wody i gotujemy do miękkości.
    Gdy warzywa będą już miękkie, w niedużej ilości wody rozrabiamy opakowanie żurku winiary i dolewamy do zupy.
    Zupę doprawiamy do smaku solą pieprzem i łyżeczką majeranku.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://pigulagotuje.blogspot.com/2018/02/zurek-z-kibaska.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń