Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka dla miłośników kokosu.Przepis znaleziony w starej gazecie:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać łyżeczkę cukru i odstawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać,dodać rozdrobnioną margarynę,żółtka,sól i wlać drożdże.Zagnieść ciasto.Po wyrobieniu włożyć je do lodówki na ok 1 godzinę.
Przygotować masę:białka ubić na sztywno dodając cukier puder,ubijać dalej do uzyskania lśniącej piany.Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować częściami na stolnicy (dość cienko),podsypując mąką,rozsmarować na nim warstwę masy,zwinąć w roladkę i pokroić delikatnie na plasterki (u mnie ok 1,5 cm). Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 15-20 min w temp 180 st.Smacznego