Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodne ciasto które zawsze wychodzi I przy tym smakuje obłędnie. Smacznego !!! Częstujcie się kochani
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1181
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31208
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8121
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1181
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31208
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3631
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4593
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8121
Składniki
Odlewam pół szklanki mleka i mieszam w niej budynie , resztę mleka gotuje, następnie budyn wlewam do gotującego się mleka i dokładnie mieszam, odstawiam do przestygnięcia
Na dno formy układam krakersy, i smaruje kremem czekoladowym lub kajmakiem następnie układam kolejną warstwę krakersów.
Miksuję masło i powoli dodaje chłodny budyń po uzyskaniu gładkiej masy (można dosłodzic cukrem pudrem według uznania) wylewamy na formę i układamy kolejna warstwę krakersów.
Zimną śmietankę miksuje na wolnych obrotach do uzyskania sztywnej masy , międzyczasie dodaje łyżkę pudru, oraz śmietanfix i przez chwilę miksuję taka masę wykładam do formy i odstawiam na co najmniej 2godziny do lodówki. 2 kostki czekolady ścieram na tarce i sypie na wierzch ciasta