Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 254
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 152
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27926
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 254
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 152
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27926
Składniki
Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszke w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.
Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).
Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
Ułożenie: -biszkopt - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana - herbatniki - roztopiona czekolada Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.