Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser, który doskonale sprawdza się podczas letnich przyjęć. Na pewno posmakuje , każdemu kto lubi delikatne desery na bazie twarogu. Co ciekawe dodatek kremu czekoladowego i samej czekolady nadał temu sernikowi czekoladowemu jeszcze ciekawszego smaku.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 733
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 733
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Ser ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Do masy dodajemy krem czekoladowy i wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Do masy serowej dodajemy kulki czekoladowe. Miksujemy wszystko do połączenia się składników. W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Ciepłą żelatynę dodajemy partiami do masy serowej. Na dnie tortownicy układamy herbatniki. Na bokach tortownicy układamy biszkopty. Następnie ostrożnie wylewamy masę serową na środek tortownicy. Na wierzchu układamy praliny czekoladowe. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.
Zapraszam na mojego bloga!