Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykanka to niskie ciasto czekoladowe, które zrobisz z kilku prostych składników. Idealne dla zabieganych albo początkujących w kuchni!
Tortownica o średnicy ok. 19 cm
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Orzechy posiekaj drobno. Dodaj je do dużej miski. Wsyp do niej mąkę pszenną, łyżeczkę proszku do pieczenia, kakao i cukier waniliowy. Delikatnie wymieszaj.
Masło w temperaturze pokojowej utrzyj razem z cukrami na puszystą masę. Powinna zrobić się jasna, ale może to potrwać kilka minut. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj na niskich obrotach.
Dodaj produkty sypkie do masy jajecznej. Zmiksuj krótko na niskich obrotach albo wymieszaj szpatułką.
Wylej masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wielkości ok. 19 cm. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz około 50-60 minut.