Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Amerykańskie brownie"
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 30
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 197
Składniki
Czekoladę posiekaj, stop razem z masłem i kawą w gorącej kąpieli wodnej. Masę czekoladową lekko przestudź. Potem wymieszaj z jajkami. Ubij na puszystą masę. Dodaj cukier i sól. Wprost do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Domieszaj orzechy.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką (ew. wyłóż pergaminem). Na spodzie równomiernie rozsmaruj ciasto czekoladowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz 35 minut.
Po wystudzeniu brownie pokrój na kwadratowe porcje. Podawaj np. z bitą śmietaną albo kulką lodów waniliowych.Źródło: Naj