Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kultowe amerykańskie ciasteczka z czekoladą. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Aby wszyły idealne, musisz pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze, masło i jajko musi być w temperaturze pokojowej. Po drugie, po wyjęciu z pieca, ciasteczka pozostaw na blaszce przez 2-3 minuty, dopiero po tym czasie przenieś je do całkowitego wystudzenia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15519
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15519
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło (w temperaturze pokojowej) ubij wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj jajko i pastę waniliową, ponownie zmiksuj. Do powstałej masy wsyp mąkę i za pomocą szpatułki sylikonowej dokładnie wymieszaj. Na samym końcu wsyp dropsy czekoladowe i ponownie wymieszaj.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 10 minut.
Amerykańskie ciasteczka po upieczeniu pozostaw na blaszce na kilka minut do przestygnięcia. Następnie przenieś na kratkę i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.