Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i mega kruche ciasteczka o wdzięcznej nazwie Amoniaczki. Przepis babciny i stara receptura :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4965
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13438
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7548
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao połącz ze sobą i zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części, a do drugiej dodaj kakao. Oba ciasta odstaw do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto nie powinno być rzadkie, a powinno się dać je rozwałkować na arkusz o grubości około 1 cm. Rozwałkuj ciasto jasne i ciemne na w/w grubość i nałóż na siebie, a następnie zwiń w rulon. Przy pomocy noża pokrój je w plastry o grubości 1 cm i lekko spłaszcz np. dnem od szklanki.
Piecz całość w piekarniku przez 10-12 min w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Studź na kratce