Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananasek na kaszce bez pieczenia"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
30 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12-14 porcji.
Blaszkę wykładam folią aluminiową lub papierem do pieczenia i układam biszkopty. Mleko gotuję, dodaję kaszę mannę, cukier, kakao i masło. Gotuję do czasu, aż masa zgęstnieje.
Gorącą masę wylewam na biszkopty. Schładzam. Ananasy odsączam z zalewy i układam na wierzchu ciasta.
Robię galaretkę według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wylewam na wierzch ciasta. Wstawiam ciasto do lodówki.
Ciasto można jeść od razu, ale lepiej trochę poczekać, żeby biszkopty zmiękły. Aneta Palka ze SłupskaŹródło: Kobieta i życie