Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dostałam od mojej psiapsiółki Magdy M. :) Zapomniałam do kremu dodać ananasy :) więc dałam je na wierzchu ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Składniki
Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.
Ciasto kokosowe: ubić białka pod koniec ubijania dodać cukier a na końcu kokos. Piec w takiej samej formie co biszkopt, wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w 180 stopniach ok 25-30 minut.
Krem: do 1/2 szkl. zimnej wody dodać żółtka i budynie, dobrze wymieszać. Resztę wody, sok ananasowy i cukier zagotować. Na gotującą się wodę wlać masę jajeczno-budyniową. Gotować aż zgęstnieje, wystudzić. Masło ucierać i dodawać stopniowo masę budyniową. Gdy już mamy utarty krem dodajemy ananasy pokrojone w kostkę, mieszamy. Układamy: biszkopt, część kremu, ciasto kokosowe, pozostały krem, na wierzchu można posypać zrumienionym kokosem lub migdałami. Smacznego