Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1351
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4219
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1351
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4219
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem. Wsyp proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mak i wymieszaj ciasto. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy (28x38 cm). Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.
Masa: żółtka roztrzep z odrobiną mleka, budyniem oraz cukrem. Wlej do reszty gotującego mleka, ugotuj budyń. 1,5 galaretki rozpuść w szklance wrzątku. Ostudź.
Masło zmiksuj. Nie przerywając miksowania, porcjami dodawaj zimny budyń oraz tężejącą galaretkę. Ananasy osącz z zalewy, drobno pokrój i włóż do masy. Wymieszaj krem. Pozostałe galaretki (1,5 op.) rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw w chłodne miejsce, aby ostygły i lekko stężały.
Zimne ciasto posmaruj kremem. Ułóż na wierzchu delicje. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw ciasto na noc do lodówki, aby całkowicie stężało.
Czas: 80 min. Cena porcji: 1,50 zł.Źródło: Relaks