Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36490
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36490
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem. Wsyp proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mak i wymieszaj ciasto. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy (28x38 cm). Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.
Masa: żółtka roztrzep z odrobiną mleka, budyniem oraz cukrem. Wlej do reszty gotującego mleka, ugotuj budyń. 1,5 galaretki rozpuść w szklance wrzątku. Ostudź.
Masło zmiksuj. Nie przerywając miksowania, porcjami dodawaj zimny budyń oraz tężejącą galaretkę. Ananasy osącz z zalewy, drobno pokrój i włóż do masy. Wymieszaj krem. Pozostałe galaretki (1,5 op.) rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw w chłodne miejsce, aby ostygły i lekko stężały.
Zimne ciasto posmaruj kremem. Ułóż na wierzchu delicje. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw ciasto na noc do lodówki, aby całkowicie stężało.
Czas: 80 min. Cena porcji: 1,50 zł.Źródło: Relaks