Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1633
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6150
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8951
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 792
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1633
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6150
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8951
Składniki
Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)