Andrut kajmakowy
Składniki
- wafle, 1 paczka
- masło, 1 kostka
- mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
- polewa czekoladowa
- orzechy włoskie
Składniki
- wafle, 1 paczka
- masło, 1 kostka
- mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
- polewa czekoladowa
- orzechy włoskie

Etapy przygotowania
Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 671


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18669
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 671


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18669



Składniki
- wafle, 1 paczka
- masło, 1 kostka
- mleko skondensowane słodzone, 1 puszka
- polewa czekoladowa
- orzechy włoskie
Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)
smaczyste!!!!!!!
pyszniutkie
ask12 -> jak najbardziej może byc :)
pycha!
a czy może być zamiast mleka skondensowanego ; gotowy karmel czy tam masa krówkowa ?