Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciasteczka na maśle orzechowym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4445
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2975
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4445
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2975
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 484
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać masło orzechowe, jogurt, przesianą mąkę z sodą oraz pokruszone na małe kawałeczki orzeszki. Masę dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej formować dość grube wałki (fi ok.5cm) i kroić w plasry grubości ok. 1 cm. Ciastka kłaś na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym ok. 180st.C 10-15 min. aż się delikatnie zrumienią.