Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne 3 - warstwowe ciasto z orzeźwiającym wnętrzem i słodką kremową śmietaną.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3090
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 445
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 138
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2002
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12759
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3090
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 445
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 138
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2002
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12759
Składniki
Biszkopt: Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy wymieszane i przesiane przez sito mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy, posypanej tłuszczem i opruszonej bułką tartą. Pieczemy 30 minut w 180C. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opruszamy cukrem i smażymy ok. 15 minut. Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy. Gorące wykładamy na biszkopt. Studzimy. Bita śmietana: Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową. Polewa: Margarynę rozpuszamy z cukrem i kakaem. Lekko studzimy. Gdy się zetnie mieszamy mikserem. Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę. Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie. Odstawiamy do przegryzienia smaków. Smacznego!