Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i tanie ciasto z rabarbarem polecam
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Z maki i pozostałych składników zagniatam ciast i dzielę na pól
Rabarbar obieram kroję drobno i smarze jak drzem z cukrem i na koniec dodaję żel do dżemu i odstawiam do ostygnięcia
Połowę ciasta wykładam do blaszki 24 cm na nie wykładam wystudzony dżem rabarbarowy i resztę ciasta skubię na wierzch i wstawiam do nagrzanego piekarnika piekę ok 40 minut w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce
Upieczone ciasto posypuję cukrem pudrem odstawiam do całkowitego ostygnięcia i kroję i zajadam życzę smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film