Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kawy dla dorosłych, na deser dla dzieci. Babeczki mogą być bez dodatków lub z czekoladą, wiórkami kokosowymi, skórką pomarańczową itp,
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Tłuszcz ukręcić z cukrem na pianę, dodawać po trochu letniego mleka, żółtka, dosypać mąki, dodać proszek do pieczenia i olejek. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta Zmieszać lekko drewnianą łyżką. Metalowe foremki wysmarować olejem i napełniać ciastem do 3/4 wysokości. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni C. ok. 17 min. Przepyszne, delikatne babeczki robimy w wersji podstawowej lub z dodatkami. Można część babeczek zrobić z pokrojonymi kawałkami czekolady, część z wiórkami kokosowymi, skórką pomarańczową itp... Babeczki po wystygnięciu można polukrować. Z tej porcji wychodzi ok. 30 szt. babeczek