Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto kakaowe ze słodkim kremem śmietankowym z dodatkiem wanilii - nie sposób im się oprzeć. Doskonałe na deser, do kawy i na domowe uroczystości. Polecam!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 433
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2598
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 433
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2598
Składniki
Ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian dodajemy maślankę oraz suche składniki kończąc suchymi składnikami. Formę do muffin wykładamy papierowymi papilotkami, papilotki napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Babeczki odstawiamy do wystudzenia. Krem: serek ucieramy krótko z cukrem i cukrem waniliowym lub ekstraktem z wanilii. Kremówkę ubijamy osobno na sztywno. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawiamy do napęcznienie, a następnie podgrzewamy, aż się rozpuści (nie zagotowujemy jej). Do serka mascarpone dodajemy żelatynę, mieszamy. Następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy do połączenia składników. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wstawiamy ją na chwilę do lodówki. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki. Możemy je dodatkowo posypać starą czekoladą. SMACZNEGO!