Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki biszkoptowe dwukolorowe. Do wykonania ciasta czekoladowego wykorzystałam ozdoby choinkowe z czekolady, których zawsze jest mnóstwo i nie wiadomo, co z nimi zrobić.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Składniki
Miękką margarynę i cukry ubić mikserem na puch. Dodawać po jednym jajku, nie przestając miksować. Gdy masa będzie puszysta, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste.
Czekoladę lub ozdoby pokruszyć i wraz z łyżką tłuszczu roztopić na parze. Z masy odjąć 1/3 i dodać do tego stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Do papilotek nakładać ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1.
Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzą delikatne i puszyste z chrupiącą skorupką. Smacznego. :)