Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki biszkoptowe dwukolorowe. Do wykonania ciasta czekoladowego wykorzystałam ozdoby choinkowe z czekolady, których zawsze jest mnóstwo i nie wiadomo, co z nimi zrobić.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Miękką margarynę i cukry ubić mikserem na puch. Dodawać po jednym jajku, nie przestając miksować. Gdy masa będzie puszysta, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste.
Czekoladę lub ozdoby pokruszyć i wraz z łyżką tłuszczu roztopić na parze. Z masy odjąć 1/3 i dodać do tego stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Do papilotek nakładać ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1.
Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzą delikatne i puszyste z chrupiącą skorupką. Smacznego. :)