Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki biszkoptowe dwukolorowe. Do wykonania ciasta czekoladowego wykorzystałam ozdoby choinkowe z czekolady, których zawsze jest mnóstwo i nie wiadomo, co z nimi zrobić.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4911
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13556
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3221
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4911
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13556
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3221
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1003
Składniki
Miękką margarynę i cukry ubić mikserem na puch. Dodawać po jednym jajku, nie przestając miksować. Gdy masa będzie puszysta, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma być gęste.
Czekoladę lub ozdoby pokruszyć i wraz z łyżką tłuszczu roztopić na parze. Z masy odjąć 1/3 i dodać do tego stopioną, ciepłą czekoladę. Dokładnie wymieszać.
Do papilotek nakładać ciasto jasne i ciemne w proporcji 2 do 1.
Piec 15-20 minut w temp. 140 stopni, termoobieg. Babeczki wychodzą delikatne i puszyste z chrupiącą skorupką. Smacznego. :)