Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na fikuśne babeczki cytrynowe, które sprawdzą się na Wielkanoc
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 963
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 963
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy a następnie przekładamy do papilotek. Ciasto nakładamy do połowy foremek, ponieważ ciasto nam sporo urośnie podczas pieczenia. Babeczki pieczemy w 170C ok 25 minut. Babeczki przystrajamy wedle siebie, może to być cukier puder lub po prostu lukier. Ja swoje babeczki przyozdobiłam kremem - ubiłam śmietankę 30 % (200g) z serkiem mascarpone (250g) do kremu dodałam 1 łyżkę cukru pudru. Na wierzch położyłam białe jajka czekoladowe, które na babeczkach przypominają uszy zająca. Smacznego!!