Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na fikuśne babeczki cytrynowe, które sprawdzą się na Wielkanoc
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 199
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 199
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy a następnie przekładamy do papilotek. Ciasto nakładamy do połowy foremek, ponieważ ciasto nam sporo urośnie podczas pieczenia. Babeczki pieczemy w 170C ok 25 minut. Babeczki przystrajamy wedle siebie, może to być cukier puder lub po prostu lukier. Ja swoje babeczki przyozdobiłam kremem - ubiłam śmietankę 30 % (200g) z serkiem mascarpone (250g) do kremu dodałam 1 łyżkę cukru pudru. Na wierzch położyłam białe jajka czekoladowe, które na babeczkach przypominają uszy zająca. Smacznego!!