Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe babeczki jajko sadzone to świetna propozycja na efektowny, świąteczny deser. Sam proces przygotowania jest bardzo prosty. Wystarczy wymieszać składniki w misce, przelać ciasto do papilotek i upiec muffinki w piekarniku. Po wystudzeniu puszyste babeczki czekoladowe dekorujemy kremem śmietankowym i połówkami brzoskwiń z puszki. Tak zaserwowany deser z pewnością oczaruje waszych gości. Przypadną do gustu nie tylko dzieciom.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 375
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 60
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 375
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 60
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodaj cukier.
Do drugiej miski wbij jajka. Dodaj mleko i olej. Składniki wymieszaj.
Mokre składniki przelej do suchych. Ciasto mieszaj do połączenia.
Formę na muffinki wyściel papilotkami. Ciasto przelej do foremek. Babeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni (grzałka góra-dół) przez około 20 minut (do suchego patyczka). Upieczone babeczki wystudź.
Do wysokiej miski wlej śmietankę. Ubij ją razem z cukrem pudrem na sztywną pianę. Do bitej śmietany dodaj serek mascarpone. Składniki zmiksuj na gęsty, gładki krem.
Krem śmietankowy przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Czekoladowe babeczki udekoruj kremem i połówkami brzoskwiń.