Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2825
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6455
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2825
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6455
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min
Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić
Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac
Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki
Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)