Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na deser, wyglądają super i tak też smakuja. Można dodawac dowolne owoce, jakie kto lubi
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, cukru i cukru waniliowego zagnieść ciasto kruche. Schładzać ok. 30 min
Foremki do babeczek posmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Owoce umyć, obrać i pokroić
Foremki wylepic ciastem, piec 12 min w 175 stopniach. Żelatyne zalac 2-3 łyż. Wody, namoczyc i rozpuscic podgrzewajac
Jogurt polaczyc z sokiem z cytryny i cukrem pudrem dodac żelatyne, wstawic do lodówki. Gdy krem stężeje, napelnic nim ostudzone babeczki
Udekorować pokrojonymi owocami. Schłodź i zjedz ;)