Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je zrobić bez użycia miksera. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne, długo zachowują świeżość. Moje dziecko je uwielbia.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4307
Smaczne danie :)
Odsłon: 133
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 69
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4307
Smaczne danie :)
Odsłon: 133
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 69
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 130
Składniki
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać cukry i wymieszać dokładnie. W misce wymieszać składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. Dodać jajko, olej i mleko. Wymieszać rózgą, mogą zostać małe grudki. Formę do muffinek wypełnić papilotkami, napełniać 1 łyżką ciemnego ciasta, na środek dawać 1 kopiastą łyżeczkę masy serowej, przykryć 1 łyżką ciasta kakaowego tak, by całość zajmowała 3/4 objętości papilotki (jeśli ciasta będzie za dużo, babeczki urosną i mogą wypłynąć z foremek). Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, włożyć muffinki i piec 20 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.