Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka dekoracja wielkanocnego stołu. Babeczki króliczki z pewnością przykują uwagę wszystkich gości bez wyjątku. Udadzą się nawet początkującym kucharzom. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników, które z pewnością w większości macie już w kuchni. Jak zamienić zwykłe muffiny w babeczki króliczki? Wystarczy zrobić prostą dekorację z kremu śmietankowego i mini topperów do babeczek. Toppery możecie kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie z kartonów i wykałaczek - wystarczy wyciąć królicze uszy i przykleić je do patyczków. Niewiele pracy, a efekt wow gwarantowany.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 23028
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 23028
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj mleko i olej. Składniki wymieszaj. Następnie dodaj suche składniki: mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Ciasto na babeczki mieszaj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Formę na muffinki wyściel papilotkami. Ciasto przelej do foremek do 2/3 wysokości.
Babeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 25-30 minut (do suchego patyczka).
Do wysokiej miski przelej słodką śmietankę. Ubij ją razem z cukrem pudrem na sztywną pianę. Do bitej śmietany dodaj serek mascarpone. Składniki miksuj do momentu otrzymania gęstego, sztywnego kremu.
Gotowy krem przełóż do szprycy z ozdobną końcówką. Babeczki udekoruj kremem. W środek każdej babeczki wbij toppery z króliczymi uszami.