Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szpinakowe ciasto z nutką granatu.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75331
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75331
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem, następnie stopniowo dodawać olej cały czas miksując.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować.
Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać.
Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Góry babeczek ścinamy i kruszymy w miseczce.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy przybierze postać lekkiego żelu, zaczynamy miksować kremówkę.
. Na chwilę przed całkowitym ubiciem kremówki, dodajemy galaretkę, miksując do połączenia się składników.
Krem wykładamy na babeczki, obsypujemy pokruszonym ciastem i przyozdabiamy pestkami granatu. Smacznego ;)