Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szpinakowe ciasto z nutką granatu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 99
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 279
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1090
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25401
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 99
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 279
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1090
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25401
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem, następnie stopniowo dodawać olej cały czas miksując.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować.
Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać.
Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Góry babeczek ścinamy i kruszymy w miseczce.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy przybierze postać lekkiego żelu, zaczynamy miksować kremówkę.
. Na chwilę przed całkowitym ubiciem kremówki, dodajemy galaretkę, miksując do połączenia się składników.
Krem wykładamy na babeczki, obsypujemy pokruszonym ciastem i przyozdabiamy pestkami granatu. Smacznego ;)