Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z wyśmienitym kremem z bitej śmietany i serkiem -ricotta oraz malinkami. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej oraz na filmik.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Szpinak rozmrozić o odcedzić z nadmiaru wody . Do miski wbić całe jajka i utrzeć mikserem z 200 g cukrem ,wlać olej zakręcić mikserem 30 sekund wsypać przesiane i połączone mąki z proszkiem do pieczenia . Miksować ,aż składniki się połączą następnie dodać zapach waniliowy i odciśnięty szpinak. Wszystko to dobrze zakręcić mikserem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni . Przygotować foremki do babeczek 24 sztuki, wysmarować olejem . Nakładamy do 3/4 części foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika funkcja góra, dół na drugą półkę od dołu i pieczemy przez 25/30 minut.
Z wystudzonych babeczek ścinamy wierzch czyli kapelusze. Z kapeluszy wykruszamy środek do miseczki. W misce przygotowujemy krem : 200 ml schłodzonej śmietany ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru dodajemy śmietan - fix. W drugim naczyniu rozdrabniamy mikserem nasz ser ricotta następnie do sera dodajemy ubitą śmietanę i wszystko to łączymy łyżką.
Na przygotowane babeczki smarujemy nasz krem ,posypujemy kruszonką z kapeluszy ciasteczek i układamy nasze malinki. Ciasteczka są gotowe . Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na You Tube-Mangiare u Ewki Smacznego!