Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne muffiny na nietradycyjnym cytrynowym spodzie
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 961
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1940
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6501
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 961
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1940
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6501
Składniki
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Do drugiej miski wrzucamy margarynę oraz wsypujemy cukier i cukier wanilinowy oraz wbijamy jajka. Miksujemy to, aby powstała jednolita masa. Do powstałej masy wsypujemy stopniowo suche składniki (ciągle miksując), które wcześniej wymieszaliśmy ze sobą w misce oraz wlewamy mleko i amaretto. Całość miksujemy do momentu wymieszania się wszystkich składników i uzyskania jednolitej masy.
Na spód każdej foremki do muffinek wkładamy po jednym ciastku cytrynowym (można użyć innego smaku). Na ciastka wlewamy masę do ¾ wysokości foremki. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 babeczek.