Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Do rondelka wkładamy pokrojony w kawałki rabarbar i gotujemy na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia, gdy zacznie puszczać sok. Jeszcze gorący, blendujemy na gładka masę. Odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i dokładnie mieszamy. W rondelku roztapiamy masło, pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wbijamy jajka, wlewamy maślankę, pulpę, i rum. Dokładnie mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Formę na muffinki wewnątrz smarujemy tłuszczem i nakładamy trochę ciasta, które powinno wypełniać otwór w ¾. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ℃ i pieczemy 15 minut na złoty kolor. Smacznego!