Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6751
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6751
Składniki
Do rondelka wkładamy pokrojony w kawałki rabarbar i gotujemy na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia, gdy zacznie puszczać sok. Jeszcze gorący, blendujemy na gładka masę. Odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i dokładnie mieszamy. W rondelku roztapiamy masło, pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wbijamy jajka, wlewamy maślankę, pulpę, i rum. Dokładnie mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Formę na muffinki wewnątrz smarujemy tłuszczem i nakładamy trochę ciasta, które powinno wypełniać otwór w ¾. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ℃ i pieczemy 15 minut na złoty kolor. Smacznego!