Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to najpiękniejszy okres w ciągu całego roku. To właśnie wtedy pojawia się mój ulubiony rabarbar ;) Dzisiaj przepis dla tych co wolą ciasto z rabarbarem, ale w mniejszych ilościach ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Do rondelka wkładamy pokrojony w kawałki rabarbar i gotujemy na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia, gdy zacznie puszczać sok. Jeszcze gorący, blendujemy na gładka masę. Odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i dokładnie mieszamy. W rondelku roztapiamy masło, pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wbijamy jajka, wlewamy maślankę, pulpę, i rum. Dokładnie mieszamy i łączymy z suchymi składnikami. Formę na muffinki wewnątrz smarujemy tłuszczem i nakładamy trochę ciasta, które powinno wypełniać otwór w ¾. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ℃ i pieczemy 15 minut na złoty kolor. Smacznego!