Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste do wykonania babeczki. Upieczone w ciekawych foremkach i kolorowo przyozdobione będą frajdą dla każdego dzieciaczka:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21124
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 140
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 316
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 419
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21124
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 140
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 316
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 419
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Mąkę należy przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja, jogurt, olej i cukier ucieramy. Dodajemy rozdrobnioną czekoladę oraz mąkę z proszkiem i szybko mieszamy.
Masą napełniamy foremki silikonowe do 3/4 wysokości foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu foremki wyjmujemy i pozostawiamy na około 5 minut. Następnie wyjmujemy babeczki i studzimy.
Wystudzone babeczki dowolnie dekorujemy. Pieczenie i dekorowanie takich babeczek to fajna zabawa dla dzieci, mój syn to uwielbia, jego inwencja twórcza nie ma granic:)