Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, lekko kwaskowate nadzienie agrestowe, oto cały sekret moich babeczek. A, no tak... babeczki mają jeszcze jedną ważną cechę, są praktycznie fit lekkie ;) Niby ciasto słodkie, kruche, ale za to nadzienie owocowe, bez grama tłuszczu. Można jeść bez wyrzutów sumienia :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1175
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1175
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Owoce umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem, odstawić na godzinę. Następnie smażyć około 45 minut, przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pesteczek. Gotowy mus ponownie ogrzewać. W garnuszku rozmieszać mąkę ziemniaczaną z wodą. Zawiesinę wlać do owoców, rozprowadzić starannie. Całość doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut, aż krem (kisiel) zgęstnieje. Nadzienie odstawić do wystudzenia.
W tym czasie połamaną na kawałeczki czekoladę wrzucić do rondelka, wlać śmietankę i ogrzewać, ciągle mieszając. Po kilku minutach powstanie nam płynna polewa, którą należy posmarować wszystkie korpusy babeczek, zabezpieczając je w ten sposób przed nadmiernym namoknięciem ze strony kisielu.
Do tak przygotowanych korpusów nakładać owocowe nadzienie. Babeczki udekorować owocami agrestu. Gdyby ktoś miał ochotę upiec pyszne, domowe korpusy do babeczek zapraszam na mojego bloga: http://katalogsmakow.blogspot.com/2014/11/kruche-babeczki-korpusy.html Smacznego.