Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza praca z masą cukrową. Babeczki robi się błyskawicznie, doskonale smakują, bez masy i lukru są prawie wytrawne.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1176
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Składniki
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, jęczmieniem, dwoma cukrami, sezamem i solą. Do jajka dolewamy mleko, olej i tylko lekko roztrzepujemy trzepaczką. Płynne składniki dolewamy do suchych, krótko mieszamy .
Masę przekładamy do foremek na babeczki, wyjdzie 9 sztuk. Do środka każdej babeczki można włożyć 1-1,5 cm kawałki bananów. Owoce trzeba bardzo mocno docisnąć. Babeczki pieczemy w 180 C ok.20 minut. Studzimy. Babeczki możemy tylko polukrować, lub ozdobić masą cukrową. W tym celu obcinamy sam wierzch babeczki z bananem, możemy go polukrować, i zjeść z bitą śmietaną czy zimnym mlekiem. Resztę babeczki dekorujemy masą cukrową. Ozdoby z masy, choinki i gwiazdki przyklejamy lukrem.