Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne deser, łatwo się je robi i są bardzo smaczne:) Po za tym ładnie się prezentują.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4727
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4727
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34363
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2050
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
CIASTO: W dużej miseczce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia i odstawić. Mąkę przesiać i dodać do niej margarynę , cukry, szczyptę soli. Ugniatać.
Dodać jajka i śmietanę i ugnieść ciasto. Jeśli ciasto było by za rzadkie należy dodać więcej mąki.
Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części (całość po rozwałkowaniu nie zmieści się na stolnicy). Rozwałkować na ok 0.5 cm.
Foremki do babeczek posmarować olejem ( ja używam zwykłego słonecznikowego). Wykrawać nimi ciasto i wciskać te do środka aby ciasto przylegało do foremek. Piec ok 15/20 minut aż się lekko przyrumienią.
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać tak by całkowicie się rozpuściło (masło można pokroić na mniejsze kawałki wtedy szybciej się rozpuści)
Za pomocą szprycy nakładać budyń na babeczki. Na budyniu położyć kosteczkę z galaretki lub owoce.