Smaczne deser, łatwo się je robi i są bardzo smaczne:) Po za tym ładnie się prezentują.
Babeczki z budyniem
Składniki
- mąka, 3 szklanki
- margaryna, 1 kostka
- śmietana gęsta 18%, 3 kopiate łyżki
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier, 0,5 szklanki
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- sól, szczypta
- budyń śmietankowy lub waniliowy, 1 opakowanie
- masło, 0,5 kostki
- mleko, niecałe 0,5 litra
- galaretka lub owoce
- jajka, 3
Składniki
- mąka, 3 szklanki
- margaryna, 1 kostka
- śmietana gęsta 18%, 3 kopiate łyżki
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier, 0,5 szklanki
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- sól, szczypta
- budyń śmietankowy lub waniliowy, 1 opakowanie
- masło, 0,5 kostki
- mleko, niecałe 0,5 litra
- galaretka lub owoce
- jajka, 3

Etapy przygotowania
CIASTO: W dużej miseczce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia i odstawić. Mąkę przesiać i dodać do niej margarynę , cukry, szczyptę soli. Ugniatać.
Dodać jajka i śmietanę i ugnieść ciasto. Jeśli ciasto było by za rzadkie należy dodać więcej mąki.
Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części (całość po rozwałkowaniu nie zmieści się na stolnicy). Rozwałkować na ok 0.5 cm.
Foremki do babeczek posmarować olejem ( ja używam zwykłego słonecznikowego). Wykrawać nimi ciasto i wciskać te do środka aby ciasto przylegało do foremek. Piec ok 15/20 minut aż się lekko przyrumienią.
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać tak by całkowicie się rozpuściło (masło można pokroić na mniejsze kawałki wtedy szybciej się rozpuści)
Za pomocą szprycy nakładać budyń na babeczki. Na budyniu położyć kosteczkę z galaretki lub owoce.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 930

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 317
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 930

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 317



Składniki
- mąka, 3 szklanki
- margaryna, 1 kostka
- śmietana gęsta 18%, 3 kopiate łyżki
- proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- cukier, 0,5 szklanki
- cukier wanilinowy, 1 opakowanie
- sól, szczypta
- budyń śmietankowy lub waniliowy, 1 opakowanie
- masło, 0,5 kostki
- mleko, niecałe 0,5 litra
- galaretka lub owoce
- jajka, 3
CIASTO: W dużej miseczce wymieszać śmietanę z proszkiem do pieczenia i odstawić. Mąkę przesiać i dodać do niej margarynę , cukry, szczyptę soli. Ugniatać.
Dodać jajka i śmietanę i ugnieść ciasto. Jeśli ciasto było by za rzadkie należy dodać więcej mąki.
Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części (całość po rozwałkowaniu nie zmieści się na stolnicy). Rozwałkować na ok 0.5 cm.
Foremki do babeczek posmarować olejem ( ja używam zwykłego słonecznikowego). Wykrawać nimi ciasto i wciskać te do środka aby ciasto przylegało do foremek. Piec ok 15/20 minut aż się lekko przyrumienią.
budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać tak by całkowicie się rozpuściło (masło można pokroić na mniejsze kawałki wtedy szybciej się rozpuści)
Za pomocą szprycy nakładać budyń na babeczki. Na budyniu położyć kosteczkę z galaretki lub owoce.
Ciasto było rewelacyjne. Puszyste :) W dodatku ta galaretka... Smaczne.
A w jakiej temperaturce piec babeczki? :)
na sam widok ślinka cieknie , efektowne.......
Ale pięknie wyglądają! Mniam!