Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są łatwe w przygotowaniu. W lecie korzystamy ze świeżych malin, a w zimie z mrożonych. Oczywiście sos możemy zrobić też z innych owoców – lub nie robić sosu a rozłożyć świeże na budyniu.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2087
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5106
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2087
Składniki
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, margaryny i żółtek zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką, wycinamy kółka i wylepiamy foremki na babeczki (silikonowe najlepsze bo nie trzeba ich smarować tłuszczem i wysypywać bułką tartą). Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotujemy budyń, dodając tylko 300 ml mleka. Studzimy, a następnie ucieramy z margaryną na gładki krem budyniowy. Wykładamy go na wystudzone babeczki. Maliny miksujemy z cukrem pudrem i polewamy krem - lub wykładamy świeże.