Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są łatwe w przygotowaniu. W lecie korzystamy ze świeżych malin, a w zimie z mrożonych. Oczywiście sos możemy zrobić też z innych owoców – lub nie robić sosu a rozłożyć świeże na budyniu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Z mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, margaryny i żółtek zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką, wycinamy kółka i wylepiamy foremki na babeczki (silikonowe najlepsze bo nie trzeba ich smarować tłuszczem i wysypywać bułką tartą). Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotujemy budyń, dodając tylko 300 ml mleka. Studzimy, a następnie ucieramy z margaryną na gładki krem budyniowy. Wykładamy go na wystudzone babeczki. Maliny miksujemy z cukrem pudrem i polewamy krem - lub wykładamy świeże.