Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, mięciutkie. Takie są te babeczki. Dodatek czekolady i borówek sprawia, że smakują obłędnie. Bardzo lubię robić i jeść babeczki. Szybko się je robi i pieką się szybciej niż duża babka. Świetnie się sprawdzą jako poczęstunek dla gości. Pasują na każdą okazję. Moje babeczki posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę, lub lukier i dowolnie je udekorować. Przy dekorowaniu największą frajdę mają dzieci. Z podanych składników zrobiłam 17 babeczek.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki dobrze się połączyły. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać wszystko łyżką.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka borówek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 30-35 minut. Czas pieczenia może się różnić, bo każdy piekarnik piecze inaczej. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą.