Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, mięciutkie. Takie są te babeczki. Dodatek czekolady i borówek sprawia, że smakują obłędnie. Bardzo lubię robić i jeść babeczki. Szybko się je robi i pieką się szybciej niż duża babka. Świetnie się sprawdzą jako poczęstunek dla gości. Pasują na każdą okazję. Moje babeczki posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę, lub lukier i dowolnie je udekorować. Przy dekorowaniu największą frajdę mają dzieci. Z podanych składników zrobiłam 17 babeczek.
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 50
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 82
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1428
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 393
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 50
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 82
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1428
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 393
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki dobrze się połączyły. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać wszystko łyżką.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka borówek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 30-35 minut. Czas pieczenia może się różnić, bo każdy piekarnik piecze inaczej. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą.