Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, mięciutkie. Takie są te babeczki. Dodatek czekolady i borówek sprawia, że smakują obłędnie. Bardzo lubię robić i jeść babeczki. Szybko się je robi i pieką się szybciej niż duża babka. Świetnie się sprawdzą jako poczęstunek dla gości. Pasują na każdą okazję. Moje babeczki posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę, lub lukier i dowolnie je udekorować. Przy dekorowaniu największą frajdę mają dzieci. Z podanych składników zrobiłam 17 babeczek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5158
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajka i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby składniki dobrze się połączyły. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę i wymieszać wszystko łyżką.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka borówek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 30-35 minut. Czas pieczenia może się różnić, bo każdy piekarnik piecze inaczej. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą.