Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2606
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2606
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 252
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!! P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp