Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny owocowy deser, babeczki z kruchego ciasta z kremem mascarpone, borówkami i maliną.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1678
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6204
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1678
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6204
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
Składniki
Wykonanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i aromat waniliowy. Po dodaniu serka mieszamy ręcznie ubitą śmietanę z serkiem mascarpone. Wykonanie babeczek: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części.Jedną część ciasta wkładamy do lodówki a drugą część ciasta wałkujemy na 5 milimetrowy placek. Z placka wycinamy kółka o większej średnicy niż ma foremka do babeczek. Wycięty okrągły placek wkładamy do foremki, delikatnie dociskamy do jej ścianek. Drugą foremką dociskamy ciasto żeby dobrze ułożyło się w foremce. Palcami musimy docisnąć ciasto do brzegów foremki. Nakłuwamy dno w każdej foremce z wyłożonym ciastem. Jeżeli wyrobimy jedną część ciasta, to drugą część ciasta wykorzystujemy w ten sam sposób. Przygotowane foremki z ciastem wcześniej zrobione wkładamy do lodówki. Jeżeli zapełnimy wszystkie foremki ciastem, wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i pieczemy 15 minut, do momentu ładnego zarumienienia się babeczek. Upieczone babeczki delikatnie wyjmujemy je z foremek i studzimy na kratce. Ostudzone babeczki napełniamy kremem i układamy na ułożony krem kawałki truskawki i brzoskwini. Gotowy deser wstawiamy do lodówki minimum na 1 godzinę. Z podanego przepisu wychodzi 15 babeczek z kremem i owocami. Smacznego :)