Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tegoroczne Święta obrodziły w mandarynki;) By poradzić sobie z ich nadmiarem postanowiłam przemycić je do świątecznych wypieków. Tak właśnie powstały kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1792
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8343
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1434
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1792
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8343
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253332
Polecam.
Odsłon: 1434
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Odrywamy po kawałku ciasta, wyklejamy nim małe foremki na tartaletki. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
Przygotowujemy krem: budyń gotujemy w 300 ml mleka. Studzimy, miksujemy z miękkim masłem, cukrem, skórką mandarynkową i śmietanką do powstania puszystego kremu.
Krem wykładamy na tartaletki, na wierzch układamy mandarynki i winogron.