Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na Bożonarodzeniowy stół, ale także na każdą inną okazję.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1478
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38559
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1478
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38559
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1309
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą albo w ściereczkę i dajemy na około 30 minut do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki rozwałkowujemy ciasto, wylepiamy nim foremki na babeczki i pieczemy na zloty kolor około 20 minut w temp. 180 stopni.
Krem pomarańczowy: mleko zagotowujemy z cukrem i otartą skórką z pomarańczy, do soku dajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i żółtka, mieszamy i wlewamy na kipiące mleko, chwilę gotujemy aż budyń zgęstnieje, odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy masło i łączymy z zimnym budyniem. Kremem napełniamy wystudzone korpusy babeczek.