Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste w przygotowaniu:))))A dzieciom dają wiele radości:))))
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25903
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3135
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25903
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3135
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Ciasto zagnieść dość szybko ,owinąć w folię i schłodzić w lodówce(przyznam się że tego nie zrobiłam i też wyszło ok:)rozwałkować dość cienko i wylepić nim foremki do babeczek:)))Upiec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C:)wyjąć i wystudzić:)
W garnuszku starannie zmiksować żółtka,cukier,cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować i mieszając wlać do masy jajecznej.Masę gotować aż krem zgęstnieje:)zdjąć z ognia i mieszać do wystygnięcia:)Napełnić masą wystudzone babeczki i udekorować dowolnymi owocami:)))Ja dziś użyłam drobno posiekanych brzoskwiń:)))