Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe smaczne co nie co dla łasucha:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1179
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1179
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4282
Składniki
Kruche babeczki: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy wodę, sól i pokrojone w cienkie wiórki zimne masło. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka /np. szklanką/, wylepiamy nimi natłuszczone foremki do babeczek i ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy do lodówki na 20 min. a następnie pieczemy ok. 20 min. w piekarniku na grzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej upiec dzień wcześniej. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. 4-5 łyżek galaretki przelewamy do płaskiego pojemnika /tak by można było z stężałą galaretkę pociąć na ozdobne kawałki/. Pozostałą galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru a następnie dodajemy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i ponownie wszystko razem miksujemy. Tak przygotowaną masą napełniamy babeczki. Ozdabiamy cząstkami mandarynki i kawałkami galaretki /stężałej w małym naczyniu/.