Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe smaczne co nie co dla łasucha:)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Kruche babeczki: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy wodę, sól i pokrojone w cienkie wiórki zimne masło. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka /np. szklanką/, wylepiamy nimi natłuszczone foremki do babeczek i ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy do lodówki na 20 min. a następnie pieczemy ok. 20 min. w piekarniku na grzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej upiec dzień wcześniej. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. 4-5 łyżek galaretki przelewamy do płaskiego pojemnika /tak by można było z stężałą galaretkę pociąć na ozdobne kawałki/. Pozostałą galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru a następnie dodajemy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i ponownie wszystko razem miksujemy. Tak przygotowaną masą napełniamy babeczki. Ozdabiamy cząstkami mandarynki i kawałkami galaretki /stężałej w małym naczyniu/.