Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe smaczne co nie co dla łasucha:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 184
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Kruche babeczki: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy wodę, sól i pokrojone w cienkie wiórki zimne masło. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka /np. szklanką/, wylepiamy nimi natłuszczone foremki do babeczek i ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy do lodówki na 20 min. a następnie pieczemy ok. 20 min. w piekarniku na grzanym do 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia - najlepiej upiec dzień wcześniej. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. 4-5 łyżek galaretki przelewamy do płaskiego pojemnika /tak by można było z stężałą galaretkę pociąć na ozdobne kawałki/. Pozostałą galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru a następnie dodajemy serek homogenizowany i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i ponownie wszystko razem miksujemy. Tak przygotowaną masą napełniamy babeczki. Ozdabiamy cząstkami mandarynki i kawałkami galaretki /stężałej w małym naczyniu/.