Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj niedziela, zapraszam na coś słodkiego. Babeczki z musem truskawkowym pychota i prostota w wykonaniu. Zapraszam
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15882
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 89
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 247
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 314
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15882
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 89
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 247
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 314
Składniki
Na początku zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta wg załączonego przepisu. Jak mamy już ciasto to blat posypujemy mąką i robimy placek grubości 3-4 mm.
Następnie wycinamy krążki pożądanej wielkości. Ja posłużyłem się kokilką.
Wycięty krążek posypujemy mąką i trochę rozwałkujemy.
Następnie krążki z ciasta umieszczamy w formie . Formę wcześniej smarujemy masłem. Zostało mi trochę ciasta więc posłużyłem się jeszcze kokilkami by wyrobić ciasto i mus.
Rozgrzewamy piekarnik 200 st góra/dół i pieczemy przygotowane babeczki przez 10-15 minut by ciast było kruche i zarumienione.
W tzw międzyczasie do garnka wkładamy truskawki i dodajemy ksylitol. Całość mieszamy smażąc w garnku.
Jak cukier się rozpuści miksujemy całość i jeszcze smażymy mieszając by się nie przypalił mus. Całość odstawiamy do wystygnięcia. W gorącej wodzie rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia.
Do foremek wkładamy borówkę.
Do mufinek wkładamy kawałki banana.
Wystygnięty mus mieszamy z żelatyną i zalewamy babeczki.
Również i te w mufinkach. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Po nocy możemy siadać do deseru. Smacznego