Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj niedziela, zapraszam na coś słodkiego. Babeczki z musem truskawkowym pychota i prostota w wykonaniu. Zapraszam
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254501
Polecam.
Odsłon: 1538
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8435
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254501
Polecam.
Odsłon: 1538
Składniki
Na początku zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta wg załączonego przepisu. Jak mamy już ciasto to blat posypujemy mąką i robimy placek grubości 3-4 mm.
Następnie wycinamy krążki pożądanej wielkości. Ja posłużyłem się kokilką.
Wycięty krążek posypujemy mąką i trochę rozwałkujemy.
Następnie krążki z ciasta umieszczamy w formie . Formę wcześniej smarujemy masłem. Zostało mi trochę ciasta więc posłużyłem się jeszcze kokilkami by wyrobić ciasto i mus.
Rozgrzewamy piekarnik 200 st góra/dół i pieczemy przygotowane babeczki przez 10-15 minut by ciast było kruche i zarumienione.
W tzw międzyczasie do garnka wkładamy truskawki i dodajemy ksylitol. Całość mieszamy smażąc w garnku.
Jak cukier się rozpuści miksujemy całość i jeszcze smażymy mieszając by się nie przypalił mus. Całość odstawiamy do wystygnięcia. W gorącej wodzie rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystygnięcia.
Do foremek wkładamy borówkę.
Do mufinek wkładamy kawałki banana.
Wystygnięty mus mieszamy z żelatyną i zalewamy babeczki.
Również i te w mufinkach. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Po nocy możemy siadać do deseru. Smacznego