Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabójczo pyszny mus w kruchych babeczkach. Zapraszam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5680
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1562
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5680
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12272
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1562
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem, wysiekać z margaryną. Dodać żółtka, utrzeć z cukrem, po czym dodać resztę składników i wysiekać nożem, zagnieść krótko rękami. Włożyć ciasto do torebki foliowej i odłożyć do lodówki na 30 minut. Foremki do babeczek wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wykrawać kółeczka, które przekładamy do foremek. Delikatnie nakłuć ciasto widelcem. Piec ok. 10 minut w temp 200 stopni do złotego koloru. Po tym czasie wyjąć foremki z piekarnika i poczekać 3-4 minuty. Po tym czasie babeczki bez problemu same odchodzą od foremek. Można również użyć gotowych spodów babeczek :)
Mus: Wymieszać 250g mascarpone i 250 g Nutelli. Nakładać na babeczki. Przyozdobić orzechem włoskim.