Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabójczo pyszny mus w kruchych babeczkach. Zapraszam!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem, wysiekać z margaryną. Dodać żółtka, utrzeć z cukrem, po czym dodać resztę składników i wysiekać nożem, zagnieść krótko rękami. Włożyć ciasto do torebki foliowej i odłożyć do lodówki na 30 minut. Foremki do babeczek wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wykrawać kółeczka, które przekładamy do foremek. Delikatnie nakłuć ciasto widelcem. Piec ok. 10 minut w temp 200 stopni do złotego koloru. Po tym czasie wyjąć foremki z piekarnika i poczekać 3-4 minuty. Po tym czasie babeczki bez problemu same odchodzą od foremek. Można również użyć gotowych spodów babeczek :)
Mus: Wymieszać 250g mascarpone i 250 g Nutelli. Nakładać na babeczki. Przyozdobić orzechem włoskim.