Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam babeczki w każdym wydaniu . Są poręczne , podzielne i można z nich robić cuda .
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 320
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40445
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 320
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40445
Składniki
Owoce myjemy , osuszamy , z truskawek uswamy szypułki ( te zielone ;) ) Jajka i cukier ubijamy na puch . Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i cukier waniliowy . Miksujemy . Następnie dodajemy przestdzoną margarynę i nadal miksujemy . Ta wersja zawiera więcej mąki , gdyż owoce puszczą troszkę soku i również po to aby nie opadły na dno . Blaszkę wykładamy papierowymi foremkami i uzupeniamy je tak 3/4 ciastem a następnie wkładamy owoce . Borówki jeśli są małe wkładam całe a jeśli są duże kroję je na pół . Truskawki pozbawione szypułek kroję na pół lub nawet na ćwiartki . Owoców nie wciskam do środka ciasta . Tak robimy do wykończenia ciasta . Pieczemy w temperatrze 180-200 stopni przez około 30 minut . Przed wyjęciem należy sprawdzić drewnianą długą wykałaczką czy babeczki są przepieczone.