Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki same rozpływają się w ustach, są lekko wilgotne, więc długo zachowują świeżość.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 144
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44403
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 86
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 144
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44403
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 86
Składniki
Mieszamy ze sobą, jajka, cukier, mleko, olej i dżem. Mąkę mieszamy z cynamonem, kakao, sodą i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 20-25 minut w 170-180 C. Czekoladę rozpuszczamy nad parą wodną, dodajemy zmielone wiórki kokosowe i sok, mieszamy. Po częściowym wystudzeniu babeczek polewamy je zielonym lukrem.