Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowe babeczki z makiem i zielonym kremem ozdobione świąteczną dekoracją i ułożone na kształt wieńca to oryginalna i pyszna propozycja na Święta.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6924
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5174
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2206
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6924
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5174
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2206
Składniki
Przygotowujemy dwie miski. W jednej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mak i przyprawę do piernika. W drugiej roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej i mieszamy. Następnie łączymy ze sobą zawartość obu misek. Wystarczy do tego sylikonowa szpatułka - nie trzeba używać miksera. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, wyciśnięty sok oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową i mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (22-24 szt.) i nakładamy masę – po jednej dużej łyżce do każdej papilotki (używam łyżki do lodów). Pieczemy w 180 stopniach 20 minut do zrumienienia i studzimy.
Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i kilka kropel barwnika i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i układamy je na kształt wieńca. Przyozdabiamy kokardą i dekorujemy świątecznie. Smacznego :)