Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna babka pieczona z dodatkiem orzechów i żurawin. Nie za słodka , ale oblana czekoladą. Ja piekłam w małej keksówce.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3090
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6603
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9533
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3090
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6603
Składniki
Białka ubijam na sztywno ,dodaję cukier i dalej miksuję. Kiedy cukier się rozpuści dodaję olej ,śmietanę i powoli dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie miksuję.
Keksowkę wykładam papierem do pieczenia. Połowę ciasta wylewam na bachę i posypuję żurawiną. Do drugiej połowy ciasta dodaję budyń i orzechy i dokladnie mieszam. Wylewam na białe ciasto.
Piekę ok. 30 minut do suchego patyczka w tem. 170 stopni. Po wyjęciu studzę i polewam roztopioną czekoladą .