Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe i bardzo smaczne. Co ciekawe dodatek ajerkoniaku wzmacnia smak innych dodatków, a zarazem nie dominuje w cieście. Przygotowuje się go stosunkowo szybko, gdyż jest to inna forma ciasta ucieranego. Nie ma przy tym zabawy w rozdzielanie białka od żółtka.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Do utartej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku, na zmianę z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Do gotowej masy dodajemy wolnym strumieniem ajerkoniak. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do formy z kominem wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w 175 stopniach. Studzimy. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!