Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które nie ma sobie równych. Jest szybkie w przygotowaniu, smaczne i bardzo kokosowe. Babka a'la bounty to taka wariacja na temat znanych batoników w formie ciasta.Moim zdaniem jest to wypiek praktycznie na każdą okazję. Posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Sprawdzi się na przyjęciu lub spotkaniu.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Składniki
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puch. Do ubitych jajek wlewamy olej wolnym strumieniem. Miksujemy. Dodajemy kakao, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto kokosowe: Jajka ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitych jajek dodajemy olej. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe. Miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia. Miksujemy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Najpierw wlewamy ciasto ciemne. Na cieście ciemne ciasto wylewamy ciasto kokosowe. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!